چیبس بخورید تا بیمار شوید!

 

شاید یکی از تنقلاتی که مردم بر این باورند که دارای انرژی غذایی و کالری است ، چیبس باشد . برای مثال خیلی ها می گویند که لواشک ، الوچه ، انواع پفک و ... دارای کالری نیست ، اما از انجا که چیبس از سیب زمینی تهیه می شود و دارای کالری است این خوراکی را نسبت به دیگر تنقلات بهتر می پسندند . اما چیبس ، ان سیب زمینی معمولی که ما می خوریم و از ان کالری می گیریم ، نیست .
چیبس به چند دلیل از تنقلات پر طرفدار است ، یکی به خاطر شور بودن ان ، دیگری به خاطر تبلیغات سرسام اور تلویزیونی که کودکان و حتی بزرگسالان را به سوی خود می کشاند و علت بعدی ان به خاطر طعم ان با اسانس های مختلف است که طی سال های اخیر رواج پیدا کرده است ، اما با این حال چیبس مورد تایید متخصصان تغذیه نیست .
متاسفانه در چیبس ترکیبی به نام (( اکریل امیه )) وجود دارد که مصرف این ماده از واکنش اسپاژین ( واحد تشکیل دهنده ی پروتئین ها ) با قند هایی مثل فروکتوز و گلوکز حاصل می شود که در دراز مدت سرطان زاست .
تحقیقات نشان می دهد کسانی که از چیبس به طور مرتب استفاده می کنند ، 75 بار بیش از مقدار هشدار دهنده ، اکریل امیه وارد بدن خود می کنند .
گفتنی است در کشور ما کنترل دقیقی بر کارخانجات تولید چیبس وجود ندارد و مشخص نیست که چه روغنی با چه درجه حرارتی و برای چه مدت در تهیه چیبس به کار می رود .
با توجه به پایین بودن سطح اگاهی تولید کنندگان ، استفاده ی مکرر از روغن و حرارت های بالا برای مدتی طولانی بسیار دیده می شود . از این رو به خانواده ها توصیه می شود که مصرف چیبس را در سطح خانواده ها به حداقل و ترجیحا به صفر برسانند .
 
 
مضرات پفک و چیپس

نظرات دکترسید ضیاءالدین مظهری - رئیس انجمن تغذیه ایران- در این رابطه خواندنی است.

رئیس انجمن تغذیه گفت: نمک زیاد، رنگ و افزودنی های خوراکی موجود در چیپس و پفک، ذائقه کودکان را به شوری یا بیش خواری هدایت می کند.

دکتر سیدضیاءالدین مظهری با اشاره به مصرف چیپس و پفک در کودکان گفت: این مواد، کودکان را بی اشتها  کرده و آنها را برای تامین غذاهای روزمره دچار مشکل می کنند و نیازهای رشدی آنها را تحت الشعاع قرار می دهند. وی با تاکید بر عدم کنترل این نوع تولیدات تصریح کرد: اغلب روغن هایی که برای تهیه چیپس به کار می رود، احتمال دارد بارها و بارها بجوشد و در آن ترکیبات سمی ایجاد شود که می تواند تاثیر بسیار بدی بر سلامت جسمی و رشد کودکان داشته باشد.

رئیس انجمن تغذیه کشور، روند رشد دوران کودکی را سنگ بنای دوران نوجوانی، جوانی و میانسالی دانست و تاکید کرد : هرگونه تغییر در روند تغذیه می تواند تغییراتی در پارامترهای بیوشیمیایی خون فرد به وجود بیاورد. این متخصص، تغذیه ی صحیح کودکان را نوعی سرمایه گذاری در جهت سالم سازی آنها در سنین بالا دانست و تاکید کرد: توجه به تغذیه صحیح و جلوگیری از تاثیر تبلیغات سوء در جهت تغییر ذائقه کودکان در بلندمدت، تاثیر بسزایی در جامعه دارد.

دکتر مظهری گفت: نتایج تحقیقات نشان می دهد که اگر در دوران میانسالی، افراد دچار بیماری های قلبی ـ عروقی  می شوند، ریشه در تغذیه ی دوران کودکی آنها دارد و حتی کودکانی که با وزن خیلی کم به دنیا می آیند، مادران آنها در دوران بارداری از سیگار و مشروب استفاده کرده یا دچار سوتغذیه بوده اند .

وی با تاکید بر اینکه به  نوزادان تا 6 ماه اول غیر از شیر مادر هیچ ماده دیگری غیر از قطره ویتامین D و A نباید خورانده شود، تصریح کرد: اما متاسفانه در بررسی های انجام شده، به کودکان ایرانی از 2 ماهگی پفک می دهند.

دکتر مظهری با بیان اینکه سلامت کودکان از بعد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بسیار مهم است، افزود: کودکان سالم بهتر از امکانات موجود در کشور بهره می گیرند و هزینه های کمتری به دولت تحمیل می کنند و بازدهی بیشتری دارند. رئیس انجمن تغذیه کشور ادامه داد:تلاش بر این است که در بوفه های مدارس به جای غذاهای بی ارزشی مثل چیپس، پفک و نوشابه، از تنقلاتی همانند نخودچی، شاهدانه،  کنجد  بو داده، برنجک، دوغ و غذاهایی گرم استفاده شود.وی فرهنگ سازی قوی و اصیل تغذیه و رجعت به غذاهای سنتی را کمک بزرگی به ذائقه کودکان دانست و توضیح داد: با یک فرهنگ سازی قوی می توانیم از باورهای غلط و گرایش های نابجا بکاهیم، زیرا این مواد غذایی فاقد ارزش، نسل را فرسوده، کم توان و کم طاقت می کند.

سه‌شنبه ۱۳٩٠/۸/٢٤ساعت ٧:۳۳ ‎ب.ظ توسط رامین حاجبی.g.a نظرات ()
تگ ها:
=http://www.persiangig.com/pages/download/?dl